Radio bodemisolatie

Posted by on

Bodemisolatie zorgt ervoor dat de kruipruimte van uw woning droog zal worden. In de woning is slechte isolatie vaak te merken door een muffe geur, koude voeten en schimmels.

Maar hoe ontstaat nu eigenlijk het slechte klimaat in de kruipruimte ?
Nederland ligt voor 80% onder de zeespiegel, en daarbij is veel van ons land gewonnen uit zee waardoor de bodem zeer vochtig is. Deze vocht trekt in de kruipruimte van de woning en zorgt voor een muffe geur, koude voeten en schimmels.

De oplossing !
Voor het isoleren van de kruipruimte kan er bodemisolatie aangebracht worden, een perfect product hiervoor zijn EPS- parels. EPS parels zijn piepschuimballetjes met daaromheen een speciale, isolerende laag. De EPS- parels zorgen voor een vochtvrije, droge en gezonde kruipruimte.

EPS- parels worden door SCHOTGROEP Isolatie aangebracht. SCHOTGROEP isolatie beschikt over gecertificeerd personeel zodat de klus snel, netjes en naar wensen kan worden uitgevoerd.  Tijdens de werkzaamheden zullen er ten alle tijden twee personen aanwezig zijn omdat het voor de ‘spuiter’, de werknemer onder de grond, belangrijk is bij noodgevallen contact te kunnen hebben met de persoon bij het kruipluik.

De lading wordt meegenomen in een speciale isolatiekar of bulkwagen, beide wagens bezitten over de benodigde pompen zodat het isolerend product de kruipruimte kan worden ingespoten.

EPS- parels zijn er in verschillende soorten en maten, uiteraard alle van andere leveranciers. SCHOTGROEP Isolatie werkt met de Neopixel parels. Deze parels beschikken over een speciale ‘grijze’ laag van grafiet. De grafiet zorgt voor een beter isolatiewaarde van wel 20% !

De EPS- parels zijn niet alleen zeer geschikt voor bodemisolatie maar kunnen met speciale lijm, doormiddel van zijn formaat ook prima gebruikt worden voor spouwmuurisolatie. Door de vorm en formaat van de parels zorgt het ook voor een naadloze aansluitende isolatie, heeft het een waterafstotende eigenschap en naast dat alles is de EPS- parel ook nog een product die zeer lang mee gaat.